Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu E-Budimer24

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

 

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka).  Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres zamowienia@e-budimer24.pl bądź telefonicznie pod numerem 515708717.

 

Dnia 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)

 

W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało począwszy od dnia 25 maja 2018 roku.

Aktualizacja:

Informacje dotyczące przetwarzania danych

 

1. Administrator danych

Muzimer Shop S.C. A.Górny, Ł.Koncewicz

ul. Cukrowa 10C, 71-004 Szczecin

 

2. Cele przetwarzania

Państwa dane osobowe są przetwarzane w celach(art. 6 RODO):

    • realizacji zamówień towarów i usług, wystawiania faktur, rachunków, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji, realizacji dostaw

    • podatkowych i rachunkowych

    • przekazywania informacji handlowych

 

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji wymienionych celów.

 

3. Zakres przetwarzanych danych

Państwa dane osobowe będą gromadzone bezpośrednio od Państwa i przetwarzane w zakresie, w jakim są one niezbędne do realizacji celów określonych w pkt. 2.

 

4. Okres przechowywania danych osobowych

Udostępnione przez państwa dane osobowe będziemy przechowywać do momentu wygaśnięcia umowy, a w uzasadnionych przypadkach – do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń z tytułu niniejszej umowy.

 

5. Komu przekazujemy Państwa dane osobowe

W celu realizacji zamówień Państwa dane osobowe będą przekazywane do producentów w przypadku bezpośredniej dostawy oraz współpracujących firm kurierskich.

Państwa dane nie są przekazywane do odbiorców poza Europejski Obszar Gospodarczy(EOG)

 

6. Państwa prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:
- prawo dostępu do Państwa danych

- prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych

- prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych
- prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych

- prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych
- prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

7. Kontakt z administratorem Państwa danych osobowych:
- telefonicznie pod numerem telefonu 515708717
- za pomocą poczty elektronicznej pod adresem e-mail:  zamowienia@e-budimer24.pl
- pisemnie pod adresem: 71-004 Szczecin, ul. Cukrowa 10C


W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych mogą Państwo zwrócić się do Administratora z prośbą o udzielenie informacji.

 

Informacje dodatkowe

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony